Enkel rød linse dhal
Denne enkle, kremete røde linsedahlen (masoor dal curry) er nøysom, solid, smakfull, fullpakket med protein og klar på bare 30 minutter! Server med hjemmelaget ris og naanbrød for en glutenfri, melkefri indisk-inspirert fest!

Ingredienser
Porsjoner
- 0 ½ ss Olivenolje
- 1 stk Løk, (160 g), gul
- 2 stk Gulrøtter, (160 g)
- 150 g Blomkål
- 4 fedd Hvitløk
- 1 ss Ingefær, finhakket
- 1 ½ ts Spiskummin
- 1 ss Karri
- 1 ts Gurkemeie
- 1 ts Paprikapulver
- 0 ⅓ ts Chiliflak
- 300 g Røde linser
- 8 dl Vann, med buljong
- 250 ml Kokosmelk
Slik gjør du
Skyll linsene under rennende vann. Hakk løk, hvitløk, ingefær, blomkål og gulrot.
Varm olje i en kjele og fres løken i ca 3-4 minutter på middels varme. Tilsett ingefær, hvitløk, gulrot og blomkål.
Tilsett alle krydder, søtningsmiddel, linser og 3 kopper grønnsaksbuljong eller vann. Kok opp og la småkoke i ca 10 minutter.
Tilsett til slutt kokosmelk og kok i ytterligere 5 minutter eller til ønsket tykkelse på dahlen er nådd.
Smak til med sort pepper og salt. Smak til og juster krydderet etter behov.
Detaljer om oppskriften
Allergen | Ja | Nei |
---|---|---|
Laktose | ||
Egg | ||
Gluten | ||
E220-E228 | ||
Peanøtter | ||
Bløtdyr | ||
Sesam | ||
Fisk | ||
Soya | ||
Sulfitt | ||
Trenøtt | ||
Krepsdyr | ||
Selleri | ||
Lupin | ||
Sennep |
OBS! Det kan være mangler i denne oversikten.
Prep tid: 10 min
Koketid: 20 min
Kan fryses: ja
Bearbeidet: ja
Kjøkken: Indisk
Rett: Gryter
Type: Hovedrett
Metode: Koking
Dietter: VegetariskVeganskLaktosefriHinduKosherHalalDiabetisk diettLavkarboSaltfattigGlutenfri
Redskaper: CookeplateKnivSkjærefjøl
Publisert: 1. juni 2022
Oppdatert: 3. mars 2024
Næringsinnhold per
97 kcal
4 g
10 g
- g
3 g
5 g
0,01 g