Enkel rød linse dhal

92% (12 stemmer) ville lagd igjen

Denne enkle, kremete røde linsedahlen (masoor dal curry) er nøysom, solid, smakfull, fullpakket med protein og klar på bare 30 minutter! Server med hjemmelaget ris og naanbrød for en glutenfri, melkefri indisk-inspirert fest!

30 min
Lett
Medium

Ingredienser

Porsjoner

Slik gjør du

Skyll linsene under rennende vann. Hakk løk, hvitløk, ingefær, blomkål og gulrot.

Varm olje i en kjele og fres løken i ca 3-4 minutter på middels varme. Tilsett ingefær, hvitløk, gulrot og blomkål.

Tilsett alle krydder, søtningsmiddel, linser og 3 kopper grønnsaksbuljong eller vann. Kok opp og la småkoke i ca 10 minutter.

Tilsett til slutt kokosmelk og kok i ytterligere 5 minutter eller til ønsket tykkelse på dahlen er nådd.

Smak til med sort pepper og salt. Smak til og juster krydderet etter behov.

Detaljer om oppskriften
AllergenJaNei
Laktose
Egg
Gluten
E220-E228
Peanøtter
Bløtdyr
Sesam
Fisk
Soya
Sulfitt
Trenøtt
Krepsdyr
Selleri
Lupin
Sennep

OBS! Det kan være mangler i denne oversikten.

Prep tid: 10 min

Koketid: 20 min

Kan fryses: ja

Bearbeidet: ja

Kjøkken: Indisk

Rett: Gryter

Type: Hovedrett

Metode: Koking

Dietter: VegetariskVeganskLaktosefriHinduKosherHalalDiabetisk diettLavkarboSaltfattigGlutenfri

Redskaper: CookeplateKnivSkjærefjøl

Publisert: 1. juni 2022

Oppdatert: 3. mars 2024

Næringsinnhold per

Kalorier

97 kcal

Fett

4 g

Karbohydrater

10 g

Sukker

- g

Fiber

3 g

Protein

5 g

Salt

0,01 g

Hvordan er opplevelsen din i dag?

Vi vil gjerne høre hva du tenker om vår nettside. Om det er noe feil med en oppskrift eller en funksjon som ikke funker.

© 2022-2025 Fenic Design | Personvernerklæring