Spagetti carbonara med tofu
Deilig carbonara med tofu, fløte, spinat og hvitløk. Italiensk pastarett.

Ingredienser
Porsjoner
- 200 g Fullkornspasta, spaghetti
- 3 stk Sjalottløk, (39 g)
- 4 fedd Hvitløk
- 500 g Tofu, en pakke
- 6 ss Soyasaus
- 3 ts Røkt paprikapulver
- 3 ss Lønnesirup
- 6 ss Næringsgjær
- 2 ss Olivenolje
- 250 ml Matfløte av havre, en pakke
- 50 - 100 ml Vann
- 100 - 150 g Spinat
Slik gjør du
Kutt tofu i små terninger. Varm opp oljen til medium varme i en panne. Stek tofubitene under jevnlig vending slik at de blir jevnt stekt på alle sidene.
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Rør sammen soyasaus, paprikapulver, lønnesirup og næringsgjær i en liten bolle.
Kok spagetti etter anvisning på pakken.
Når tofuen begynner å bli gylne har du i sjalottløk og hvitløk, og heller soyasausblandingen over. Stek videre i 4-5 minutter.
Hell i matfløte, vann, salt og pepper og la det surre i et par minutter. Grovhakk spinat og ha inn helt i slutten.
Sil vannet av spagettien og bland sammen med tofusausen.
Detaljer om oppskriften
Allergen | Ja | Nei |
---|---|---|
Laktose | ||
Egg | ||
Gluten | ||
E220-E228 | ||
Peanøtter | ||
Bløtdyr | ||
Sesam | ||
Fisk | ||
Soya | ||
Sulfitt | ||
Trenøtt | ||
Krepsdyr | ||
Selleri | ||
Lupin | ||
Sennep |
OBS! Det kan være mangler i denne oversikten.
Prep tid: 15 min
Koketid: 20 min
Kan fryses: nei
Bearbeidet: ja
Kjøkken: Italiensk
Rett: Pasta
Type: Hovedrett
Metode: Steking
Dietter: VegetariskVeganskLaktosefriHinduKosherHalalGlutenfri
Redskaper: StekepanneKjeleKnivSkjærefjøl
Publisert: 25. juli 2023
Oppdatert: 4. mars 2024
Næringsinnhold per
152 kcal
6 g
17 g
3 g
3 g
7 g
1,35 g