Bønnegryte
Denne oppskriften er stappfull av næringsstoffer, lett å tilpasse og lages på null komma niks! Perfekt til å bruke opp restegrønnsaker i kjøleskapet.
Ingredienser
Porsjoner
- 2 stk Gulrøtter, (160 g)
- 1 stk Løk, (160 g), gul
- 1 ½ stk Røde chilier, (10 ½ g), uten frøene
- 0 ½ stk Rød paprika, (72 ½ g), søt type
- 230 g Kikerter, hermetiske
- 230 g Linser, hermetiske
- 230 g Kidneybønner, hermetiske
- 7 dl Kokosmelk, fet type
- 2 ss Karri
- 1 ts Gurkemeie
- 2 ts Hvitløkspulver
- 100 g Grønnkål
- 1 stk Vårløk, (19 g)
- Fersk koriander, til topping
- Cashewnøtter, til topping
Slik gjør du
Grovhakk løken og stek i litt olje til løken er myk.
Kutt opp gulrøttene i terninger. Legg dem i gryta sammen med grovhakket chili og søt paprika. Stek i et par minutter.
Skyll kikerterene, kidneybønnene og linsene. Legg dem i gryta.
Hell oppi kokosmelk og krydderne. Kok videre i et par minutter.
Skru av plata og legg oppi grønnkålen, litt cashewnøtter og grovhakket vårløk (spar litt til topping).
Smak til med salt og pepper. Topp med grovhakkede cashewnøtter, vårløk og koriander
Tips
Server gjerne med ris, nanbrød og mangochutney.
Detaljer om oppskriften
Allergen | Ja | Nei |
---|---|---|
Laktose | ||
Egg | ||
Gluten | ||
E220-E228 | ||
Peanøtter | ||
Bløtdyr | ||
Sesam | ||
Fisk | ||
Soya | ||
Sulfitt | ||
Trenøtt | ||
Krepsdyr | ||
Selleri | ||
Lupin | ||
Sennep |
OBS! Det kan være mangler i denne oversikten.
Prep tid: 10 min
Koketid: 20 min
Kan fryses: ja
Bearbeidet: ja
Kjøkken: Nordisk
Rett:
Type:
Metode: Koking
Dietter: VegetariskVeganskLaktosefriHinduKosherHalalFettfattigSaltfattigGlutenfri
Redskaper: Ingen spesielle redskaper trengs.
Publisert: 2. januar 2024
Oppdatert: 3. januar 2024
Næringsinnhold per
152 kcal
8 g
11 g
- g
5 g
6 g
0,14 g