Fritert østerssopp

80% (5 stemmer) ville lagd igjen

Østerssopp er smakfullt og har en konsistens som minner mye om kylling. Fritert østerssopp minner derfor mye om kyllingvinger, og passer bra som forrett eller siderett til enhver middag.

45 min
Medium
Sterk

Ingredienser

Porsjoner

Fritert østerssopp

Slik gjør du

Børst østerssoppen ren og riv i omtrent like store biter og legg deretter over på et fat.

Visp sammen ingrediensene til den våte blandingen til en jevn og klumpfri røre. Bland så ingrediensene til den tørre blandingen i en separat bolle.

Kok opp frityroljen på høy varme i en liten og dyp kasserolle. Sjekk temperaturen ved å dyppe en tresleiv oppi kjelen. Når det bruser rundt sleiven, er oljen klar.

Dypp soppen først godt i den våte blandingen, deretter i den tørre blandingen. Sørg for at den tørre blandingen fester seg. Legg så bitene forsiktig i kasserollen med olje og friter på begge sider i 2-3 min, til de får brunfarge som på bildet. Pass på å ikke overfylle kjelen.

Legg de ferdigstekte bitene over på en bakepapirkledd rist, slik at de holder seg sprø. Server med ønsket dipp.

Detaljer om oppskriften
AllergenJaNei
Laktose
Egg
Gluten
E220-E228
Peanøtter
Bløtdyr
Sesam
Fisk
Soya
Sulfitt
Trenøtt
Krepsdyr
Selleri
Lupin
Sennep

OBS! Det kan være mangler i denne oversikten.

Prep tid: 15 min

Koketid: 30 min

Kan fryses: ja

Bearbeidet: ja

Kjøkken: Nordisk

Rett: Burger

Type: Siderett

Metode: Fritering

Dietter: VegetariskVeganskLaktosefriHinduKosherHalalFettfattig

Redskaper: BolleKjele

Publisert: 22. oktober 2022

Oppdatert: 3. oktober 2023

Næringsinnhold per

Kalorier

142 kcal

Fett

1,07 g

Karbohydrater

27 g

Sukker

0,99 g

Fiber

1,54 g

Protein

4 g

Salt

0,74 g

Hvordan er opplevelsen din i dag?

Vi vil gjerne høre hva du tenker om vår nettside. Om det er noe feil med en oppskrift eller en funksjon som ikke funker.

© 2022-2025 Fenic Design | Personvernerklæring